• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۷-۱۲-۲۵ - ۱۲:۳۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
«فرهیختگان» گزارش می‌دهد

بازگشت به جنگ‌های صلیبی

حمله تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند با 80 کشته و زخمی نشان داد کرنش، ماهیت تقابلی غرب با ایران را تغییر نمی‌دهد.

بازگشت به جنگ‌های صلیبی

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، برخلاف آنچه دولت‌های غربی و رسانه‌هایشان به نمایش می‌گذارند، شیپور جنگ‌های صلیبی بار دیگر به صدا در آمده است. اگر در بین سال‌های ۱۰۹۵ تا ۱۲۹۱میلادی هدف صلیبیون بازپس‌گیری اورشلیم و سرزمین‌های مقدس از مسلمانان بود، حالا دامنه این مطالبه به استانبول و بخش غربی آن نیز رسیده است که سفیدپوستان اروپایی مسلمانان را تهدید به نابود کردن مساجد و مناره‌ها کنند. نبرد علیه مسلمانان از مسجد نور و مسجد لینوود در نیوزیلند آغاز شده است. ظهر روز جمعه به وقت محلی، چهار نفر با چند اسلحه به این دو مسجد حمله کردند و نمازگزاران را به رگبار بستند.

انگیزه عوامل این حادثه تروریستی، «مقابله با مهاجرت مسلمانان به اروپا» عنوان شده اما مانیفست منتشرشده از سوی عامل اصلی این جنایت و همچنین خشاب‌های برجای مانده از این حادثه نشان می‌دهد که تعالیم اسلام‌ستیزانه غرب، جرقه جنگ‌های صلیبی نوین را زده است. بر اساس مانیفستی که عامل اصلی این عملیات منتشر کرده، او مسلمانان ترکیه را تهدید کرده که مساجد مسلمانان را در غرب استانبول ویران خواهد کرد. اما مهم‌تر از این مانیفست، خشاب‌های برجای مانده از این حادثه است. روی این خشاب‌ها اسامی فرماندهان مسیحی جنگ‌های صلیبی نوشته شده است تا نشان دهد، آنچنان که در مشرق زمین درباره تعامل و گفت‌وگو با غرب سخن گفته می‌شود، در غرب درباره مسلمانان چنین نگاهی وجود ندارد. در حالی این جنایت تروریستی در نیوزیلند رخ داده است که در چند دهه گذشته جریان‌های غربگرا در کشورهای اسلامی، جهان کنونی را دنیای گفتمان‌ها و گفت‌وگوی تمدن‌ها می‌خواندند و بر همین اساس تلاش می‌کردند با کرنش در برابر غرب، به یک همگرایی نسبی با این کشورها دست پیدا کنند. این اقدام در حالی صورت می‌گرفت که در غرب نشانه‌های همراهی با این ایده وجود نداشت و حتی جورج بوش پسر رئیس‌جمهور اسبق آمریکا از عبارت «جنگ‌های صلیبی» برای حمله به افغانستان استفاده کرد. عقب‌نشینی‌ها در برابر غرب در کشورهای اسلامی، نتیجه نداد و نه‌تنها منجر به همزیستی مسالمت‌آمیز بین دوطرف نشد که فضای تقابلی غرب با اسلام را نیز تشدید کرده است. این اتفاق البته جدا از جنایاتی است که کشورهای غربی در سرزمین‌های اسلامی عراق، افغانستان و سوریه صورت دادند و چند ده هزار غیرنظامی را به خاک و خون کشیدند.

به گزارش خبرگزاری‌ها، ظهر جمعه به وقت محلی (بامداد به وقت تهران) رسانه‌های نیوزیلندی از وقوع حمله مسلحانه به مسجد «النور» در شهر «کرایست چرچ» خبر دادند. بر اساس آنچه رسانه‌های غربی گزارش داده‌اند در این دو مسجد حدود 200 نفر در حال ادای نمازجمعه بودند که تروریست‌ها وارد مسجد شدند و نمازگزاران را به رگبار بستند. نخست‌وزیر استرالیا روز گذشته اعلام کرد یکی از مظنونان این حادثه، یک استرالیایی است. دیروز نخستین مسجدی که مورد حمله قرار گرفت مسجد النور بود. شاهدان می‌گویند مرد سیاه‌پوشی را دیده‌اند که وارد این مسجد شده و بعد از آن صدای چندین شلیک را شنیده‌اند. برینتوت ترانت، شهروند استرالیایی در جریان این حمله با استفاده از دوربینی که به لباس خود متصل کرده بود، تمامی مراحل حمله به مسجد النور را که دست‌کم 30 کشته برجا گذاشته در شبکه اجتماعی فیسبوک منتشر کرده است. ترانت در شبکه‌های اجتماعی نوشته  که به هیچ‌گروهی وابسته نیست و برای برنامه‌ریزی و تمرین اجرای این حملات به نیوزیلند سفر کرده است. در تصاویر ضبط‌شده او وارد مسجد می‌شود و بدون هیچ تعللی به سمت مردمی که برای ادای فریضه در مسجد حضور دارند، شلیک می‌کند. ترانت پیش از اجرای این حمله تروریستی، با انتشار ویدئویی در شبکه اجتماعی فیسبوک، ‌انگیزه خود را از حمله مسلحانه به نمازگزاران مسجد النور (یکی از مساجد هدف‌ قرار گرفته‌شده) در شهر کرایست کرچ نیوزیلند، «مقابله با مهاجرت مسلمانان» اعلام کرده است. این فرد در این ویدئو خود را «برنتون تارانت» ۲۸ ساله، اصالتا اهل استرالیا و یک «سفید پوست معمولی» معرفی کرده است. وی در این ویدئو می‌گوید: «می‌خواستم به مهاجمان (مسلمانان مهاجر) بگویم که سرزمین ما هرگز سرزمین شما نخواهد شد؛ زمین ما متعلق به خود ماست؛ تا زمانی که یک سفیدپوست زنده باشد، هرگز نمی‌توانید به سرزمین‌های ما هجوم بیاورید و هرگز جایگزین مردم ما نخواهید شد.»

این ضارب با انتشار بیانیه‌ای 74 صفحه‌ای، در لحظات پیش از حمله به مسلمانان در مسجد می‌گوید این کار را برای کاهش نرخ مهاجرت به اروپا انجام می‌دهد. اما در بخشی از این مانیفست او با خطاب قرار دادن مردم ترکیه آورده است: «می‌توانید در خاک خود با آرامش زندگی کنید، به شما آسیبی نخواهد رسید. در سمت شرق. اما در سمت غرب (بخش اروپایی استانبول) جایی را برای زندگی امتحان نکنید و نه در اروپا، زیرا شما را خواهیم کشت. ما به کنستانتینوپولیس (قسطنطنیه سابق و استانبول فعلی) آمده و همه مساجد و مناره‌های شما را ویران می‌کنیم. ایاصوفیه از مناره‌ها پاکسازی خواهد شد و کنستانتینوپولیس(استانبول) مجددا مسیحی خواهد شد.»

دقایقی پس از اعلام خبر اولیه، رسانه‌های محلی همچنین از تیراندازی در دومین مسجد در حومه کرایست چرچ گزارش دادند. پلیس نیوزیلند چهار مظنون مرتبط با این حمله تروریستی را بازداشت کرد که سه نفر از آنها مرد و یک نفر زن است. پلیس می‌گوید که چندین خودروی بمبگذاری‌شده را در نزدیک دو مسجد یافته که مشغول خنثی‌سازی آنهاست. در مجموع و در جریان حمله به این دو مسجد حداقل 50 نفر کشته و 30 تن دیگر مجروح شدند. «جاسیندا آردرن»، نخست‌وزیر نیوزیلند دقایقی بعد در کنفرانس مطبوعاتی حاضر شد و با اعلام کشته شدن حداقل 40 نفر و مجروح شدن 20 نفر، گفت: «این حادثه را فقط می‌توان یک حمله تروریستی توصیف کرد... کسی که این خشونت را مرتکب شده، از ما نیست و جایی در نیوزیلند ندارد.» «مایک بوش»، کمیسر پلیس نیوزیلند با حضور در مقابل دوربین خبرنگاران، با بیان اینکه این حمله با دقت از پیش برنامه‌ریزی شده بود، آمار جدید تلفات را 49 کشته و 39 مجروح اعلام کرد.

   تایید حرکت تروریستی نیوزیلند

عملیات تروریستی نیوزیلند هر چند با ادعای مخالفت با مهاجرت صورت گرفته، اما مانیفست و نوشته‌های روی خشاب‌ها حکایت از اسلام‌ستیزی افراطی در غرب دارد. این موضع را می‌توان در بیانیه سناتور فریزر آنینگ، سناتور استرالیایی یافت. او علت این حمله نژادپرستانه را مهاجرت مسلمانان به این کشور و برنامه مهاجرتی دولت نیوزیلند را که به مسلمانان اجازه می‌دهد وارد کشور شوند، خواند و نوشت: «علت واقعی خونریزی در خیابان‌های نیوزیلند برنامه مهاجرتی است که به مسلمانان دیوانه اجازه می‌دهد به نیوزیلند مهاجرت کنند.» در ادامه این بیانیه جانبدارانه و نژادپرستانه بدون اشاره به حمایت متحدان غرب از جریانات تکفیری آمده است؛ «بگذارید شفاف باشیم درحالی که مسلمان‌ها امروز قربانی شده‌اند، اما معمولا آنها خودشان مجرم هستند.»

   مقدمات جنگ‌های صلیبی

بسیاری از رسانه‌ها و مقامات غربی حاضر نشدند این جنایت را حادثه تروریستی بخوانند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا یکی از این افراد است. بی‌بی‌سی نیز که حمله به مردم در انگلیس با سلاح سرد را «تروریستی» خوانده بود، از تروریستی خواندن این حادثه خودداری کرد. این واکنش‌ها برگرفته از تلاشی است که در دو دهه اخیر در غرب با هدف اسلام‌ستیزی و اسلام‌هراسی صورت می‌گیرد. در چند سال گذشته در کشورهای اروپایی مسلمانان تحت شدیدترین حملات قرار گرفته‌اند. سال گذشته در سوئیس حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان در سوئد افزایش چشم‌گیری داشت. تحقیقات انجام‌شده در زمینه اسلام‌هراسی، نشان می‌دهد که این موج در ۲۰۱۸ میلادی فزاینده بوده است. کارشناسان معتقدند ورود مهاجران بعد از آغاز بحران سوریه و عراق به اروپا کلید خورد و موجب افزایش بیگانه‌ستیزی و اسلام‌هراسی شده است. در بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی نیز این وضعیت مشاهده شده است. بر اساس گزارش وزارت کشور آلمان در ۹ماهه ابتدایی سال کنونی2018، بیش از ۵۷۰ حمله به مسلمانان در این کشور ثبت شده است. بر اساس این گزارش، حملات به نهادهای اسلامی در آلمان نیز افزایش یافته است.

   غرب بدون روتوش

واقعیت نگاه غرب به اسلام را می‌توان در جنگ‌های منطقه‌ای در عراق، افغانستان و سوریه جست‌وجو کرد. نظامیان این کشورها در غرب آسیا، به بهانه مبارزه با گروه‌های تروریستی، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند. تنها در عراق و سوریه آمریکا و نیروهای ائتلاف بیش از 20 هزار غیرنظامی را به شهادت رسانده‌اند. این را ماه گذشته یک منبع حقوق بشری در عراق اعلام کرد و گفت: «نیروهای ائتلاف بین‌المللی مدعی مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکا تاکنون 20 هزار غیرنظامی را در کشورهای سوریه و عراق کشته‌اند.»

«علی اکرم البیاتی»، عضو کمیساریای عالی حقوق بشر عراق گفت: «ائتلاف آمریکایی پیشتر به رقم‌های بسیار کمتری از تعداد غیرنظامیان کشته‌شده در اثر بمباران‌های خود در این دو کشور اشاره کرده و همچنین مدعی شده بود که هدف گرفتن غیرنظامیان عمدی نبوده است.»

شاید با دیدن این وقایع اکنون بهتر بتوان درباره قرن حاضر سخن گفت؛ قرنی که برای جریان غربگرا آن را قرن گفتمان‌ها نامگذاری می‌کند ولی در غرب، به جای گفتمان و گفت‌وگو، سودای جنگ تمدن‌ها را در سر می‌پرورانند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

پشت‌پرده اصرار اسرائیل برای تخلیه کامل غزه

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار

خبرهای روزنامه فرهیختگانمرتبط ها